tisdag 3 april 2012

Skuggan - Lee Weatherly

Sarah blev övergiven av sin mamma Ann för sju år sedan. Nu bor hon ensam med sin pappa, överviktig och olycklig, och hon vet fortfarande inte vad som egentligen hände för så många år sedan då mamman försvann.

En dag upptäcker hon att Ann har bosatt sig i samma bostadsområde. Ändå vill hon inte träffa sin dotter, och det gör Sarah rasande. Hon börjar bevaka sin mamma. Planera för hämnd ...

I SKUGGAN och i hennes tidigare bok RÖSTER (2007) skriver den brittiska författaren Lee Weatherly känsligt och pricksäkert om tjejer och deras problem. SKUGGAN handlar om en ung flickas problem med depression och övervikt, och om de familjehemligheter som hon långsamt börjar nysta i - med oväntade resultat. Med luftig text och begränsat sidantal.

Berättelsen om Matt Surrington - Andy Stanton

Matt är en helt vanlig tioåring, förutom att han kan förvandla sig till en fluga. Problemet är bara att han inte har lyckats genomföra det tricket ännu. Men nu när den elake Ananas Johnson och två läskiga rånare är ute efter honom måste han få sin superkraft att fungera. Frågan är bara hur ... En humoristisk berättelse av den mångfaldigt prisbelönte Andy Stanton, som bland annat vunnit Roald Dahl Funny Prize för böckerna om herr Grums.

Personliga kort - Petra Boase


I PERSONLIGA KORT hittar du alla tänkbara sorters kort i flera material. Papper är naturligtvis basen, men korten i boken dekoreras med allt från spets och konfetti till ståltråd och korsstygn. Boken innehåller mängder av nyskapande och roliga idéer i olika svårighetsgrad. Arbeta med tekniker som kollage, broderi, stämpling och decoupage. Följ de enkla steg-för-steg-beskrivningarna och gör kort precis som de i boken, eller plocka idéer från olika projekt och låt beskrivningarna fungera som inspiration och utgångspunkt för egna experiment.I boken får du förslag på kort som passar för de stora högtiderna som födelsedag, bröllop, nyfödd bebis och jul, men det finns också kort som passar till alla de anledningar som dyker upp så gott som dagligen, alla värda att fira eller åtminstone uppmärksamma

Pysselsugen - Hege Barnholt



Pyssla tillsammans! Sugen på att pyssla, men ont om idéer? Då är detta boken för dig! Här kan du välja och vraka i en riktig skattkista fylld av små och lite större pysselprojekt: praktiska saker, roliga pryttlar, idéer som värmer eller smakar got

Midnattsfesten - Titania Woods


Flora drabbas av hemlängtan när hon börjar sin andra termin på Glittervingsakademin. Så hennes vänner planerar en fest för att muntra upp henne. I största hemlighet går den fantastiska Midnattsfesten av stapeln. Men någon skvallrar och sätter de små féerna i klistret. Ingen mindre än Floras bästa vän, Bella, pekas ut. Varför skulle Bella vara så elak mot Flora?Glittervingsakademin är en kul och spännande serie om Flora och alla hennes fevänner som hittar på bus och gör livet på nya skolan både underhållande och ibland lite farligt. Följ med på många härligt, glimrande äventyr.
Jag tyckte att boken var ganska bra.

Dekorera cupcakes, kakor & tårtor - Annie Rigg


Här får du naturligtvis recept på läckra kakor, men framförallt får du beskrivningar på hur du blandar och färgar in olika sorters glasyrer och fyllningar, du lär dig hur du enkelt glaserar, gör egna spritspåsar, marsipanrosor och chokladlöv. I kombination med festliga kakformar, strössel och andra färdiga sockerdekorationer kan du skapa de mest fantasifulla kakor – vad sägs om cupcakes dekorerade med kanderade, ätbara blommor eller med sockersignaturer att använda som placeringskort? Både roligt och vackert! Glöm inte att också låta barnen vara med och baka kakor som blir till nyckelpigor, snögubbar eller vindögda små pingviner.